Zijn die goede voornemens echt?

Iedereen weet dat een nieuwjaarsreceptie een feestelijk en opgeklopt moment is. Sommige mensen hebben geen nieuwjaarsvoornemen, anderen kunnen er wel 3 noemen. Iedereen heeft zo zijn reden om er geen of juist meerdere te benoemen op de nieuwjaarsreceptie. We gebruiken ze om ons beter voor te doen of onzekerheden te maskeren. Als je je collega echt wilt leren kennen, gebruik dan deze tips om goed door te kunnen vragen. 

Een lange pauze voor het antwoord

Ons brein wil eigenlijk altijd de waarheid vertellen; liegen vraagt veel capaciteit van de hersenen en maakt dat we ons ongemakkelijk voelen. Een antwoord dat niet of gedeeltelijk waar is zal eerder aarzelend, geforceerd en puntig klinken, dan vloeiend en authentiek. Ook kan het geven van een antwoord in de vorm van een vraag een teken zijn van liegen of iets verbergen, bijvoorbeeld; “waarom vraag je dat?” Je gesprekspartner ‘koopt’ tijd voor hij zijn antwoord hoeft te geven (of fabriceren).

Wat doen de voeten van je gesprekspartner?

Als iemand zijn lichaamstaal probeert te controleren ligt zijn aandacht meestal op de armen, het gezicht en het bovenlijf. Daarbij worden de voeten vaak vergeten. Het vertellen van een onwaarheid of gedeeltelijke waarheid maakt mensen nerveus en dat is te zien aan de voeten; hij zal gaan wippen van de ene op de andere voet of gaan tikken met de voet van links naar rechts. Maar ook de stand van de voeten ten opzichte van het bovenlijf is interessant; staan de voeten een beetje weg gedraaid? Dan is je gesprekpartner bezig met zijn vertrek uit het gesprek.

Spot inconsistenties

De basis van body language analyseren is het opmerken van inconsistenties in wat iemand zegt (de woorden, die maar 10% van alle informatie weergeven) versus iemands lichaamstaal. Vrouwen hebben daarbij overigens een voorsprong op mannen; zij hebben van nature meer oog voor detail en ontcijferen makkelijker non-verbale signalen*. Om inconsistenties te spotten is het volgende belangrijk:

  1. Richt niet al je aandacht op de woorden, maar zet jezelf meer in de observerende modus; zo hoor je de woorden en zie je iemands lichaam tegelijkertijd. Zegt iemand iets wat tegenstrijdig is met de houding of beweging? Vraag daar op door.
  2. Focus je niet alleen op het gezicht van je gesprekspartner, maar observeer het geheel van lichaamsbeweging en expressie in het gezicht.
  3. Stel controlevragen en vraag door om te zien of de inconsistentie zich herhaalt. We noemen dat ‘clusters’; een groep bewegingen, houdingen en handelingen die samen een specifieke gemoedstoestand weergeven.

Je gesprekspartner kijkt je niet aan

Dit kan betekenen dat je gesprekspartner niet geïnteresseerd is in jou. Maar als het tijdens het gesprek gebeurt tijdens het praten over zijn/haar nieuwjaarsvoornemens, dan kan het betekenen dat je gesprekspartner er over liegt of zich onzeker/ongemakkelijk voelt bij het voornemen. Als je doorvraagt en oogcontact probeert maken, stuur je de ander in zijn gedrag en kom je meer te weten. Vraag jezelf wel af hoe ver je wilt gaan; want is het doel echt om de ander te ontmaskeren?

Is het bij jou op werk binnenkort ook tijd voor de nieuwjaarsreceptie? Onthoud deze 4 tips en speel er mee. Het zal je gesprekken een stuk interessanter maken, zowel voor jou als voor je gesprekspartner.

*Bron: https://www.nytimes.com/2006/09/24/books/chapters/0924-1st-peas.html

Menu