Training Body Language en Micro-expressie

“Aanrader! Dit is een training vol praktische tips, je kunt er meteen mee aan de slag en herkent hierdoor meer signalen in overleggen en gesprekken. Ook word je je meer bewust van je eigen non-verbale communicatie!”

Lianca Ruiter, Product Owner Marketing team bij Technische Unie

“Na het volgen van deze training ben ik veel beter in staat om door te vragen op wat ik waarneem. Ik heb kennis van onschatbare waarde opgedaan, en dat in slechts een middag!”

Dennis van Weeren, Vibe Group

De training in mijn klas sloot goed aan bij de leefwereld van de kinderen. Wie vindt nieuwe vrienden maken nou niet spannend? Door te leren over lichaamstaal, leren de kinderen om de juiste signalen uit te zenden bij het leggen van contact. Ook zien ze sneller dat een ander kind zich alleen of onprettig voelt. Erg bruikbaar en to the point.

Marie-Eline Vervoort, leerkracht groep 5

“Het volgen van de training, helpt het team nog scherper te zijn in contacten met de klant. Welke signalen geeft iemand af met zijn lichaam of gezicht? Wat zeggen die signalen vs welke woorden er vaak uit beleefdheid worden geuit? Al met al een nuttige en leerzame sessie” Willem-Albert Bol, Creative Director bij de Persgroep Nederland

In een gesprek focussen we ons op de woorden die onze gesprekspartner uitspreekt. Maar wist je dat dit slechts 10% van de totale boodschap is? De overige 90% van de informatie wordt overgebracht via non-verbale communicatie (lichaamstaal, micro-expressies en stemgebruik). Met al die informatie doen we relatief weinig. En dat is zonde.

Waarom is een body language training interessant in een zakelijke context?

Voor elk vakgebied biedt kennis van body language en micro-expressie strategisch voordeel. Hieronder hebben we voor een aantal vakgebieden een aantal concrete voordelen opgesomd.

Agile professionals
 • Binnen agile werken ligt de nadruk op persoonlijk contact (digitaal of op een fysieke locatie); Individuals & interactions over Processes & tools, zoals benoemd in het agile manifesto. Daarnaast is team- en groepsdynamiek een centraal onderdeel waar je dagelijks op focust in de werkwijze. Kennis van body language maakt dat je beter wordt in beide aspecten.
 • Zo kun je non-verbale signalen van een teamlid of stakeholder beter herkennen en plaatsen. En kun je meer gericht vragen stellen op de onderwerpen waar je beweging waarneemt.
Marketing en reclame
 • Bij het verkopen van een boodschap is het  veel belangrijker hoe je het zegt in plaats van wat je zegt. Daardoor komt de boodschap geloofwaardiger over.
 • Ons rationale brein maakt andere keuzes dan ons emotionele brein en ons emotionele brein bepaalt ons koopgedrag. Kennis van body language en micro-expressie helpt je om het emotionele brein meer of anders te stimuleren.
Onderwijs
 • Naast leren lezen en schrijven is het net zo belangrijk dat leerlingen zich bewust worden van hun eigen emoties en die van hun klasgenoten. Kennis van lichaamstaal helpt scholieren om weerstand te bieden als je iets niet wilt of leuk vindt. Daarnaast leren scholieren om te zien hoe je emoties herkent in de lichaamstaal van een ander en hoe kan je die ander het beste helpen. Begrip van elkaars emoties en gedrag versterkt de onderlinge band.
 • In deze training bouwen wij coöperatieve leerstrategieën in als onderdeel van de training. Uit onderzoek is gebleken dat dit de ontwikkeling stimuleert van het vermogen om de cognitieve en emotionele kant van anderen te begrijpen.
 • Onze training kan bijvoorbeeld heel goed worden ingezet binnen een anti-pest campagne.
HR
 • Kennis van lichaamstaal is waardevol in slecht nieuws gesprekken, conflictbemiddeling, ziekteverzuim en reorganisaties omdat het je helpt te achterhalen wat er echt bij medewerkers leeft. Kennis van lichaamstaal is een aanvulling op jouw persoonlijke werkwijze in omgang met de organisatie.
 • Ook helpt het je bij de realisatie van individuele en collectieve leerprocessen voor medewerkers. Daarbij neem je gedurende het leerproces van medewerkers, van teams of afdelingen signalen waar in de groep die het leren beïnvloeden waar je meteen iets mee kunt.
Recruitment:
 • Kennis van lichaamstaal en micro-expressies stelt je als recruiter beter in staat om passend talent aan te trekken; doordat je meer gericht vragen weet te stellen zie je de dingen die voorheen verborgen waren, waardoor je een kwalitatief betere kandidaat en de beste match kunt leveren.
 • Doordat we in de training stilstaan bij de grondhouding, komt ook de houding die je als recruiter aanneemt aan bod. Hierdoor kun je geloofwaardiger overkomen en weet je eerder een sfeer van veiligheid en vertrouwen te creëren.

Voor wie?

Voor iedereen die meer wil weten over lichaamstaal en micro-expressie en hoe je dit kunt gebruiken in je dagelijks leven.

Wanneer

 • Dinsdag 17 december, 09:30-16:30 uur, Rotterdam

Deelname

 • Kosten: €550,- p.p.
 • Duur: 6,5 uur
 • Locatie: Amsterdam en Rotterdam
 • Groepsgrootte: min. 4 tot max. 12 personen
 • Vereist kennisniveau vooraf: geen

In-company trainingen worden op maat aangeboden.

Inschrijven voor de open training

Introductie Body Language en Micro-expressie

Teambuilding

Gastspreker

Aanvragen van een in-company training

Gastspreker
Introductie Body Language en Micro-expressie
Menu